Youtube Para Kazanma Şartları Neler

Youtube Para Kazanma Şartları Neler?

Dünyanın en büyük video arama motoru olan Youtube’dan gelir elde etmek istiyorsanız, bazı şartları karşılıyor olmanız gerek. Youtube para kazanma şartları hakkında bilgi edinerek hangi yeterliliklere sahip olmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Youtube üzerinden gelir elde etmek oldukça keyifli olsa bile, bu geliri kazanma hakkına sahip olmanız gerekir.

Youtube para kazanma şartları konusunda herhangi bir eksiğiniz olmadığına emin olmak için yazımızın tamamını okumanızı tavsiye ediyoruz. Yazımız içerisinde yer alan 1 tane maddeyi bile karşılayamıyorsanız, Youtube’dan gelir elde etmeniz imkansızdır.

Youtube Para Kazanma Şartları 2021-2022

Youtube üzerinden, birden fazla metot ile gelir elde etmeniz mümkündür. Her metodun ise kendine has kuralları bulunmaktadır. Youtube’dan gelir elde edebileceğiniz yollar; reklam gelirleri, kanal üyelikleri, süper chat ve süper etiketler ve de Youtube Premium üzerinden sağlayabileceğiniz gelirlerdir.

Youtube para kazanma şartları tüm yöntemler için ortak olan en önemli koşul, 18 yaş sınırını geçmiş olmanızdır. 18 yaşınızın altındaysanız, Youtube’dan gelir elde edemezsiniz. Gelir elde etseniz bile, ebeveynleriniz (yasal varisiniz) yardımıyla bu geliri alabilirsiniz.

Reklam Gelirleri

Youtube’da reklam gelirleri üzerinden gelir sağlamak istiyorsanız, topluluğa reklam verenlere uygun doğrultuda içerik oluşturmalısınız. Yani, oluşturduğunuz içerikler topluluk kurallarına uymalıdır. Topluluk kurallarına uymayan içeriklere sahipseniz, videolarınız reklam gelirlerinden yararlanamaz.

18 yaşından büyük olmanız ise AdSense hesabınız için gereklidir. Eğer, 18 yaşından küçükseniz, 18 yaşından büyük yasal varisiniz yardımıyla gelir elde edebilirsiniz.

Kanal Üyelikleri

Kanal üyeliklerinden gelir elde etmek istiyorsanız, minimum olarak 1.000 takipçinizin olması gerekmektedir. (18 yaş sınırı burada da geçerliliğini korumaktadır.)

Ürün Rafı

10.000 veya daha fazla abone sayısına sahipseniz, ürün rafı gelirlerinden pay alma şansınız bulunuyor. Pek tabii, ürün rafı gelirleri için de 18 yaş sınırlaması mevcut.

Süper Chat/Etiket

Süper Chat özelliği ve Süper Etiket özelliği ile gelir elde etmek istiyorsanız, bulunduğunuz ülkenin bu özelliklere uygun olması gerekiyor. Youtube para kazanma şartları arasında yer alan bu özellikler, bulunduğunuz konumda aktifse ve 18 yaşından büyükseniz, gelir elde edebilirsiniz.

Youtube Premium

Youtube’da premium özelliğe sahip olan üyeler, sizlerin videolarını izledikçe, bu izlenmeler başına gelir elde edersiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.