Twitter Hikayeler Özelliğini Sildi

Twitter Hikayeler Özelliğini Sildi

Twitter tüm zamanların en başarılı sosyal medya projeleri arasında yer almakta. Bu sosyal medya platformunun getirdiği yenilikler ise tartışılmaz. Geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme ise bir başarısızlık öyküsü. Twitter hikayeler özelliğini uygulamaya getirdiği güncelleme ile birlikte tamamen kaldırmış oldu.

Fleets adı verilen ve Snapchat’in getirdiği akıma benzer özelliklere sahip olan bu mod, bekleneni vermediği gerekçesi ile Twitter’dan kaldırıldı. Yazımızda Fleets nedir, neden kaldırıldı ve daha fazla sorunun yanıtını detaylı biçimde bulabilirsiniz.

Twitter Fleets Nedir?

Fleets özelliği, Twitter’ın yakın zamanda uygulamasına kattığı bir özellikti. Peki, Twitter Fleet nedir? Twitter kullanıcılarının, sadece 24 saatliğine görünür olacak şekilde paylaşabildiği gönderi türüne “Fleets” denilir. Bu özellik Snapchat ile başlamıştır. Snapchat’in ardından Instagram, Facebook, Whatsapp ve benzeri mecralarda da kullanılmaya devam etmiştir

Fleets özelliği kaldırılmadan önce, kullanıcılar profil resimlerinin üzerine dokunduktan sonra “Fleets” sembolüne tıklayıp, mesajlarını veya görsellerini buradan paylaşabiliyorlardı. Twitter Fleets özelliği ise diğer sosyal mecralarda verdiği etkiyi, Twitter üzerinde gösteremedi.

Twitter Fleets Özelliği Neden Kalktı?

Twitter’ın Fleets özelliğini kaldırmasında birden fazla sebebi bulunmakta. Twitter’ın kendi blog sayfasında yayımladığı bilgilere bakılarak Fleets özelliğinin neden kaldırıldığı hakkında daha detaylı bilgi edinmek mümkün. Bu bilgiler ise:

  • Fleets özelliği ile insanlar canlı olarak iletişim halinde bulunamadılar.
  • Twitter yetkilileri, insanların daha fazla iletişim içerisinde olmalarına olanak tanıyacak yeni yöntemlere yönelmek istediler.
  • Yetkililer Fleets özelliği ile birlikte, Tweet atmaktan çekinen insanların topluluğa daha fazla katılacağını düşünmüştü. Fakat durum tam tersi olarak tweet paylaşımı yapan kişilerin, kendi Tweetlerini ön plana çıkarmaları ile sonuçlandı.
  • Twitter yetkilileri, insanların neden tweet atmadıklarını ve neden tartışmaya katılmadıklarını öğrenmek ve bu sorunu çözmek için yeni yollar deneyeceklerini duyurdular.

Twitter Fleets özelliğinin neden kalktığını bu maddeler sayesinde anlamak mümkün. Twitter, insanların birbirleriyle daha fazla etkileşim halinde olduğu bir platform olmayı hedefliyor. Fleets’e nazaran daha cesur şeyler deneyeceklerini de yayımladıkları metinde belirtiyorlar.

İlerleyen günlerde, diğer sosyal medya uygulamalarında (Instagram, Facebook ve benzeri) var olmayan yeni özellikleri, Twitter’da görebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.