Twitch Nedir?

Twitch Nedir?

Twitch, sosyal medyalar arasında anlık etkileşimin en yüksek olduğu platformlardan biridir. Canlı yayınların yapıldığı bu platform, insanların birbirleriyle anlık iletişimde olmasına olanak tanır. Twitch nedir? Her tarzdan insanın, kendine uygun yayıncı bulabileceği, canlı yayın yapma üzerine kurulu, sosyal medya platformudur.

Twitch nedir? 6 Haziran 2011 yılında kullanıcıların beğenisine sunulan Twitch, Justin.tv’nin kurucuları tarafından kurulmuştur. Justin Kan ve Emmet Shear kurucu isimler arasında yer almaktadır. Başlangıçta sadece oyun yayınlarının yapıldığı bu platformda, şimdi hemen her türden içeriği görmek mümkün.

En Çok İzlenen Twitch Yayıncıları Hangileri?

Genellikle en eğlenceli ve en profesyonel yayınları yapmayı başaran kimseler, Twitch platformunda oldukça fazla izlenmektedirler. En çok izlenen Twitch yayıncıları (Global):

  1. Ninja (ABD)
  2. Tfue (ABD)
  3. Shroud (Kanada)
  4. Rubius (İspanya)
  5. Myth (ABD)

Global anlamda en çok izlenen ilk beş yayıncı bu şekilde. İlk 5 yayıncı incelendiği zaman, hemen hepsinin oyunlar konusunda profesyonel olduğunu ve en çok izlenen yayınlarının oyun yayını olduğunu söylemek mümkün.

En çok izlenen Twitch yayıncıları (Yerli):

  1. wtcN (Ferit Karakaya)
  2. Elraen (Tuğkan Gönültaş)
  3. Kemal Can Parlak (Kendine Müzisyen)
  4. Cantuğ Özsoy (Unlost)
  5. Ahmet Sonuç (Jahrein)

Yerli olarak en çok izlenen ilk 5 yayıncı ise bu şekilde.

Neden Bu Kadar Çok İnsan Canlı Yayın İzliyor?

İnsanların oyun oynamak yerine, neden oyun yayınları izlediklerini merak ediyor olabilirsiniz. Neden bu kadar çok izlendiğinin cevabı ise değişkenlik gösterebilir. En çok izlenen Twitch yayıncıları kimi zaman chatlerinde ki sohbetleri ile kimi zaman kendi enerjileri ile izleyiciyi yayında tutmaktadırlar.

En çok izlenen yayıncılara bakıldığı zaman, ne kadar başarılı bir biçimde canlı yayın yaptıkları görülecektir. Oluşturdukları farklı konseptler ve izleyicilerine özel olarak yaptıkları etkinlikler ile izlenme sayılarını artırmaktadırlar.

En çok izlenen yayıncılar, yıllardır bu sektörde olup, bu sektörün gelişmesinde büyük ve önemli pay sahibi olan kişilerdir. En çok izlenen Twitch yayıncıları yazımızı beğendiyseniz, blog kısmımızda ki diğer içeriklere göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.