TikTok’a Hikaye Özelliği Geliyor

TikTok’a Hikaye Özelliği Geliyor

Son dönemlerin parlayan sosyal medya yıldızı olan TikTok’a hikayeler özelliği geliyor. Gelecek bu yenilik sonrasında, TikTok’ta da tıpkı diğer mecralarda olduğu gibi kişiler 24 saatliğine hikaye paylaşabilecek. TikTok’un yetkili isimleri Amerika Birleşik Devletleri’nin dışında ki diğer ülkelerde “TikTok Stories” özelliğini denediklerini duyurdu.

TikTok’un yetkili isimlerine göre gelecek olan hikayeler özelliğinin, TikTok’ta tamamen kalıcı olup olmayacağı hakkında henüz net bir fikir yok. Bildiğiniz üzere Twitter’a da hikayeler özelliği gelmiş fakat bekleneni vermediği için kaldırılmıştı. TikTok, Twitter’ın düştüğü bu hataya düşmek istemediği için, hikayeler özelliğinin test aşamasına daha çok önem veriyor.

Stories Yani Hikayeler Ne Demek?

Stories yani hikayelerin ne demek olduğunu merak mı ediyorsunuz? Alt başlığımızı okuyarak bu konu hakkında bilmeniz gereken tüm bilgileri öğrenebilirsiniz. Hikayeler genellikle herhangi bir kullanıcının kısa süreliğine durmasını istediği içerikleri paylaşma yoludur. Hikayelerin bir diğer özelliği ise 1 gün yani 24 saat boyunca gözükür olup, bu süre dolduktan sonra yok olmalıdır.

Kimi sosyal medya uygulamalarında (Twitter gibi), kullanıcılar hikayelerini kolajlar hale getirip, uzun vadede profillerinde tutabilmektedirler. Ama hikayelerin temel mantığına bakılacak olursa; hikayeler yalnızca 24 saat mecra içerisinde kalmaktadırlar.

Hikayeler Özelliğinin İlk Örneği Snapchat

Snapchat uygulaması, bugün hemen tüm sosyal medya uygulamasında var olan veya hemen hemen hepsinde denenmiş olan hikayeler özelliğinin atası niteliğini taşımaktadır. Snapchat’in bu kadar meşhur olmasının ve bu kadar sevilen bir mecra haline gelmesinin sebebi; uygulamada paylaşılan gönderilerin yalnızca 24 saatliğine gözükür olmasıdır.

Snapchat’in getirdiği bu harika yeniliklerin ardından diğer sosyal medya uygulamaları da kendi içerisine bu özelliği katmak istemiştir. Hatta bu özelliği Snapchat’ten sonra, kendi bünyesine ilk katan sosyal medya Instagram olmuştur. Instagram’ın hikayeler özelliğini kendi uygulamasına ekleyeceği söylendikten sonra, sosyal medyada büyük bir linç olmuş ve ortaya Snapchat’i savunan bir kitle çıkmıştır.

Her ne kadar Snapchat’i savunan ve Instagram’ın hikayeler özelliğini kullanmayacağını belirten kişiler olsa bile, Instagram’ın kendi uygulamasına getirdiği hikayeler özelliği oldukça fazla sevilmiştir. Tam olarak bu sebeple ardından Whatsapp, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyalarda bu yöntemi denemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.