Youtube’a Nasıl Reklam Verilir?

Youtube’a Nasıl Reklam Verilir?

Youtube reklamları sayesinde izleyici sayısını artırmak mümkün. Youtube reklam verme ile birlikte potansiyel seyirciler, potansiyel kullanıcılar ve potansiyel müşterilere ulaşmanızı daha kolay bir hale gelecektir. Youtube’a nasıl reklam verebileceğinizi detaylı olarak öğrenmek istiyorsanız, yazımızın geri kalanını okumanız yeterli olacaktır.

Youtube reklam verme seçeneğini kullanmak için genellikle reklama özel bir video hazırlanır. Hazırlanacak olan bu video, reklamın gösterileceği potansiyel kullanıcılar için oldukça önemlidir. Video ile ilgili diğer detaylar ve reklam verme süreci için okumaya devam etmeniz yeterli.

Youtube Reklam Verme Süreci

Videonuz ile potansiyel kullanıcılara hızlı biçimde ulaşmak istiyorsanız, Youtube reklamları bu süreç için biçilmiş kaftan. Youtube reklam verme sürecine hemen başlamak için https://www.youtube.com/intl/tr/ads/ buraya tıklayarak Youtube’un Ads sayfasına erişebilirsiniz.

Erişim yaptığınız sayfada karşınıza çıkan “Hemen Başlayın” butonuna tıklayarak kolay biçimde süreci başlatmanız da mümkün. Sürece başlarken en azından 1 tane Youtube üzerinde videonuz bulunmak zorunda. Bu sebeple kendi kanalınız ve kendi kanalınız içerisinde sizlere ait 1 videonuz olmadan, Youtube reklam verme sürecine başlayamıyorsunuz.

Eğer videonuz yoksa Youtube sizlere nasıl video oluşturacağınız ve nasıl yükleyeceğiniz hakkında tüyoları da verecektir. Gereken video koşulunu oluşturduktan sonra, vereceğiniz reklamın hangi hedef kitleye gösterileceğini belirlemeniz gerekiyor. Hedef kitlenizi doğru biçimde belirlemeniz, reklamdan en yüksek verimi almanıza yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda Youtube Ads üzerinden ne kadar harcama yapmak istediğinizi de belirtebiliyorsunuz. Yani reklam için ayırdığınız bütçe ne kadar ise tam olarak bütçeniz kadar reklamınızı gösterme imkanınız da bulunuyor.

Reklam Videosu Nasıl Olmalı?

Reklam videoları oldukça önemlidir. Seyirciler 5 saniyelik zaman dilimi sonrasında reklamı geç seçeneğine basabilirler. Çoğu zaman 5 saniyelik süreç dolduktan sonra “Reklamı Geç” butonuna basarak reklam geçildiği için, sizlerin oluşturacağı reklam videosunun özellikle ilk 5 saniyesi ilgi çekici olmalıdır.

Youtube reklam verme esnasında en yüksek verimi almak istiyorsanız, ilk 5 saniye sizler için çok ama çok önemli! İlk 5 saniyede izleyiciyi tutmayı başarırsanız, izleyicilerin reklamınıza tıklama oranını da artırabilirsiniz. Bu da sizlere doğrudan pozitif biçimde katkı sunacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.