Instagram’da Yukarı Kaydırma İçin Takipçi Sınırı Kalkıyor!

Instagram Yukarı Kaydırma İşlemi Herkese Açık Olacak

Instagram’da yukarı kaydırma işlemi sayesinde, 10.000 takipçi+ hesaplar, hikayelerinde linklere yönlendirme yapabiliyordu. Hatta bu influencerların en çok tercih ettiği reklam ve pazarlama yöntemi arasında yer alıyordu. Instagram yukarı kaydırma gelecek güncelleme ile birlikte, herkese açık hale gelebilir.
Henüz test aşamasında olan ve sınırlı sayıda özel hesabın kullanabildiği bu yöntem, testlerden başarı ile geçerse tüm kullanıcılar, hikayelerinde linkleme yapabilecek. Instagram yukarı kaydırma işlemi sayesinde, 10 bin takipçi sayısından daha az takipçi sayısına sahip olan hesaplar bile, Instagram üzerinden gelir elde etmeye başlayabilir.

Yukarı Kaydırma Özelliği Ne İşe Yarıyor?

Instagram’ın sunmuş olduğu, yukarı kaydırma özelliği aslında linkleme işlemidir. Hikayenizin içerisine yerleştirdiğiniz link etiketi sayesinde, kullanıcılar hikayeyi yukarı kaydırdıkları zaman, yerleştirmiş olduğunuz linke ulaşırlar.
Yukarı kaydırma özelliği ne işe yarıyor? Genellikle influencerlar, sponsorlarının veya reklam ortaklarının e-ticaret sitelerinin linkini hikayelerinde paylaşabiliyorlar. Bu paylaşım sonrası ise e-ticaret kısmında iş yapan kimselerin işleri, daha önce görülmemiş oranda artıyor.
En güzel pazarlama ve reklam taktikleri arasında yer alan bu özelliğin, bütün kullanıcılara açılmasıyla birlikte, Instagram üzerinden para kazanmak hemen herkesin yapabileceği bir şey olacak gibi duruyor.

Instagram Yukarı Kaydırma Özelliğinden Faydalanarak Etkileşim Arttırma

Yukarı kaydırma özelliğini yalnızca başkalarının reklamını yapmak için kullanmanıza gerek yok. Instagram yukarı kaydırma özelliği, kişisel işleriniz içinde güzel bir etkileşim arttırma aracıdır. Yeni kurduğunuz blog siteniz, Youtube kanalız, Twitter adresiniz ve benzeri linkleri, yukarı kaydırma özelliği ile hikayelerinize yerleştirebilirsiniz.
Bu özellik sayesinde, Facebook sayfanızda ki kullanıcı sayısını arttırabilir, Youtube kanalınızın daha fazla izlenme sayısı yakalamasına olanak sağlayabilirsiniz.

Yukarı kaydırma özelliğinin faydalarını genel olarak listeleyecek olursak;

  • Etkileşimi oldukça arttıran bir özelliktir.
  • Reklam/iş birliği ve benzeri konular için olmazsa olmaz özellikler arasındadır.
  • Yeni açılan şahsi sitenizin veya beğendiğiniz sitelerin tanıtımını daha kolay yapabileceğiniz bir özelliktir.
  • Kişilerin gelir kazanma ve daha doğru reklam yapma oranlarını arttıracaktır.

Instagram yukarı kaydırma sayesinde, sizlerde bu özelliklerden faydalanabilirsiniz. Tabi en başta da belirtiğimiz gibi, özelliğin herkese açılıp açılmayacağı durumu henüz test aşamasında. Fakat, daha önce ki deneyimlerimize bakacak olursak Instagram kendini güncel tutmak isteyen bir platform, bu sebeple, özelliğin açılacağını düşünmekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.