Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Para Kazandırır?

Youtube üzerinden içerik üreterek para kazanmak, birçok gencin gelecek hayalidir. Hatta, gençlerin yanına çocuk ve yetişkinlerde son günlerde eklenmiştir. Bu kişiler genellikle Youtube 1 milyon izlenme kaç para kazandırır? Sorusunu sık sık sorarak işe başlamadan önce gelir hesaplaması yapmaya çalışırlar. 
Youtube üzerinden milyon izlenen her içeriğin, birbirinden farklı getirisi mevcuttur. Bunun temel nedeni BGBG’dir. Youtube 1 milyon izlenme kaç para? İçeriğin BGBG’sine göre değişim göstermektedir.

BGBG Nedir? (Bin Gösterim Başına Gelir) 

Youtube üzerinden yayımlanan içerikler, kategorilerine göre birbirinden ayrılırlar. BGBG Nedir? Bin gösterim başına gelir, farklı kategorilerde yayımlanmış olan içeriklerin, bin gösterim başına ne kadar kazanacağını ifade eder.
Finans, eğlence, bilim, sanat ve benzeri farklı kategorilerin BGBG fiyatları farklılık göstermektedir. Hatta aynı kategori içerisinde yer alan farklı başlıkların da, BGBG’si birbirinden farklı fiyatlardadır.

Youtube Milyon İzlenmeye Ne Kadar Veriyor? 

Genel olarak bakılınca, kategori başına milyon izlenme geliri de değişiyor. Genellikle, Youtube gelirlerini hesaplamanın en iyi yolu BGBG ücretinden yola çıkmak. Youtube milyon izlenmeye ne kadar veriyor? Sorusunu, 10 TL BGBG’ye sahip olan bir içerik üzerinden yapacak olursak içeriğin milyon izlenmesi yaklaşık olarak 10 Bin TL kazandıracaktır. 
10 Bin TL, yazıyı okuyan hemen herkese cazip gelmiş olabilir. Fakat, BGBG’si 2 TL olan bir içeriğin 1 milyon izlenmesi, bu içeriğin üreticisine 2 Bin TL kazandıracaktır.
Youtube 1 milyon izlenme ücreti sonucunda çıkan rakamlar tatmin edici olsa bile, Youtube’da izlenme sayısının 1.000 kişiye ulaşmadığı videolarında çokluğunu unutmamak lazım. Yani, içeriğin BGBG’si 15 TL olsa bile, izlenmesi 1.000 olursa, yalnızca 15 TL kazanabilirsiniz.
Genellikle, eğitim ve bilime dayalı alanlar, eğlenceye dayalı alanlara nazaran daha fazla BGBG’ye sahip olmaktadırlar. Bunun temel sebebinin ise içerik üreticilerin yoğunlaştığı alanlar olarak düşünebilirsiniz. Eğlence içeriğinin, bilim içeriğine nazaran ne kadar çok üretildiğine bakarsanız, olayın mantığını çözebilirsiniz. 
Youtube 1 milyon izlenme kaç para? Sorusunu sizler için inceledik ve BGBG hakkında bilmeniz gerekenleri sizlere aktardık. Dilerseniz, içeriğimizin altında yer alan yorum kısmından, BGBG veya içerik ile ilgili her türlü soruyu bizlere sorabilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.