Instagram Beğeni Sayısını Görme Yöntemi

Instagram’a yeni gelen güncellemeler ile birlikte, eskiden olduğu gibi beğeni sayısını görmek mümkün. Instagram beğeni sayısı görme yöntemi için yapmanız gerekenleri, birazdan sizlere adım adım anlatacağız.

Instagram’da yer alan fotoğraf, video, reels ve benzeri paylaşımların, ne kadar beğeni aldıklarını, rahatça görmek için yazımızın tamamını okumanız yeterli. Instagram beğeni sayısı görme için izlenmesi gereken adımlar oldukça kolay.

Instagram Beğeni Sayısı Görme Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Öncelikle, mobil cihazlarınızda yer alan Instagram uygulamasının güncel olduğundan emin olmalısınız. Instagram uygulamanız güncelse, uygulama içine giriş yaptıktan sonra, birazdan sizlere vereceğimiz yöntemler ile beğeni sayılarını görebilirsiniz.

Instagram beğeni sayısı görme özelliğini aktif etme;

  • Instagram’ın ayarlar kısmını açma beğeni sayısını görmemiz için ilk adım.
  • Daha sonra ki adım ise ayarlar kısmı içerisinde yer alan “Gizlilik” bölmesine girmek.
  • Gizlilik bölmesine girdikten sonra, sayfanın yukarı kısmında yer alan beğeni sayılarını göster/gizle özelliğini görebiliriz.
  • Bu özelliği aktif etmemiz halinde beğeni sayıları gözükecektir.
  • Özelliği kapatmamız halinde ise beğeni sayıları artık gözükmeyecektir.

Instagram Beğeni Sayılarını Neden Gizlemişti?

Instagram’ın beğeni sayılarını gizlemesinin ardında, bilimsel araştırmalar yatmaktaydı. Instagram’ın kendi duyurduğu bilgilere göre, beğeni sayılarını temel olarak gizleme sebepleri, kullanıcılar üzerinde ki baskıyı azaltmaktı.

Instagram’ın ve diğer sosyal medyaların zaman zaman ruhsal problemlere yol açabildiği bir gerçek. Sosyal mecraların ruh sağlığında oluşturduğu en belirgin problemlerin başında ise yetersizlik ve beğenilmeme duygusu yer alıyor. Instagram beğeni sayısı gizleme işlemi ile kullanıcıların üzerinde oluşan baskıyı azaltmayı hedeflemişti.

Kimileri tarafından abes bulunsa bile, aslında beğeni sayılarını gizlemek bir deneydi. Ve bu deneyin sonucunda, Instagram beğeni sayıları ile ilgili tüm kararları kullanıcıların almasına olanak sağlamaya karar verdi.

Geçen günlerde yayımlanan güncelleme sonrasında, Instagram beğeni sayısı görme veya gizleme tamamen kullanıcının seçimine kalmış oldu. Kimilerine göre bu karar mantıksız olsa bile, sosyal medyalar gibi özgürlük bazlı platformlarda, bu tür kararları kullanıcıların kendi vermesi de olağan bir durum.

Umarız alınan bu karar ruh sağlığı açısından en doğru karardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.