Instagram’da Nasıl Keşfete Düşülür?

Günümüzün popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’da keşfete çıkmak için birçok yol izlenmekte. Düşük takipçi kitlesine sahip hesaplar birbirleri ile beğeni, kaydetme, yorum yapma gibi işlemler yapmaktadır. Bu işlemler her zaman yeterli olmaycaktır. Sizlere bu içeriğimizde genel olarak nelerin nasıl yapılması gerektiğini anlatacağız.

İçerikleri Kaliteli Oluşturun

Gönderileriniz her zaman dikkat çekici ve özgün olmalı. Özensiz ve kopya içeriklerin etkileşim alması ve keşfete düşme ihtimali daha azdır.
İçeriklerinizi kitlenizin ilgi alanına göre oluşturun, bu sayede takipçileriniz daha fazla etkileşimde bulunacaktır.

Açıklamalar Yapın

Gönderinizin açıklama kısmını boş bırakmayın, ne çok kısa, ne çok uzun olarak şekilde bir açıklama yapmaya özen gösterin. Etiketlerin yanı sıra açıklama kısmında kullandığını kelimelerde instagram algoritmasını etkilemektedir.

Etiketleri Unutmayın

İçeriğe eklemiş olduğunu etiket kullanımına dikkat edin. Gönderilerinizde mutlaka etiket kullanın ancak bu etiketleri doğru kullanmaya özen gösterin, alakasız etiketler kullanmamaya özen gösterin. Etiketler gönderinizi tanımlayan anahtar kelimelerdir, instagrama gönderinizi tanıtmak için en uygun etiketleri kullanın.

İstatistiklere Göre Paylaşım Yapın

Gönderilerin paylaştıktan sonra ilk 1 saat içerisinde hızlı etkileşim alması çok önemli, bu sebeple paylaşımlarınızı istatistiklere göre yapın.

Prrofilinizdeki istatistikler kısmından takipçilerinizin en çok aktif olduğu saatlere bakın ve genel olarak bu saatler arasında paylaşım yapmaya özen gösterin. Ayrıca cinsiyet, yaş grubu gibi analizleri de göz önünde bulundurup ona göre içerikler paylaşabilirsiniz.
Instagramda istatistikler bölümünü kullanabilmemiz için işletme hesabına geçmiş olmanız gerekmektedir.

Etkileşime Yönlendirin

Kullanıcıların gönderilerinizi kaydetmesi, yorum yapması, beğenmesi ve paylaşması keşfete düşmeniz için en önemli etkenlerden birisidir. Genel olarak etkileşim alacak gönderiler oluşturmaya çalışın ve açıklamalarınız ile takipçilerinizi etkileşime yönlendirin. Örnek: Sizin favoriniz hangisi? En yakın arkadaşınızı etkiletleyin vs.

Yeniliğe Ayak Uydurun

Video içerikleri keşfet için çok daha etkili olmaktadır bu sebeple vide içerikleri paylaşmaya özen gösterin. Mümkün oldukça IGTV ve yeni gelen Reels kısmını aktif olarak kullanın. Reels içerikleri dikkat çekici olursa normal gönderilere göre çok daha hızlı keşfete çıkabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.