Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels Nedir?

Instagram Reels, pek çok kişinin keyif aldığı, bazı kişilerin ise beğenmediği bir Instagram özelliğidir. Instagram Reels nedir? Özellikle TikTok’un meşhur olmasından sonra, Instagram’ın TikTok’un güzel özelliklerini kullanmasıyla ortaya çıkan yeni bir Instagram güncellemesidir.

Instagram Reels, TikTok’un 2019 yılında global anlamda yakaladığı kullanıcı potansiyelini, Instagram üzerine çekme çalışması olarak da yorumlanabilir. Snapchat örneğinden görebileceğimiz üzere Instagram, kullanıcılar tarafından beğenilen özellikleri birer birer uygulamasına entegre etmektedir. Instagram Reels nedir? Sorusunu, TikTok’un Instagram içerisinde ki versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

Instagram Reels’in Hangi Özellikleri Var?

Instagram’ın son dönemlerde yapmış olduğu ve henüz yeni sayılabilecek projesi olan Reels’in bazı ilginç özellikleri de bulunmakta.

Instagram Reels özellikleri;

  • Hali hazırda var olan tüm filtre ve efektleri, Reels videolarında kullanabiliyorsunuz.
  • Video edit ve zamanlayıcı gibi özellikleri ile yenilikler sunmakta.
  • Instagram’ın kendi müzik uygulaması vasıtasıyla dilediğiniz müziği videolarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Video kırpma ve daha fazlası da Reels özellikleri arasında yer alıyor.

Bakıldığı zaman, Instagram’ın içerisinde yer alan minik bir TikTok bölümü olarak da adlandırmak mümkün.

Instagram’ın Reels üzerinden kullanıma sunduğu çok ekstra bir özellik olmasa bile, totale bakıldığı zaman, Instagram’ın tüm güzel özelliklerinin birleştiğini görebiliriz. Aynı zamanda müzik, filtre ve editleme gibi özellikler sayesinde, ortaya oldukça başarılı Reels’ler çıkmaktadır.

Sizlerde bu özelliklerden faydalanarak Instagram’a Reels videoları hazırlayabilir ve takipçilerinizin beğenisine sunabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Instagram’ın Reels kısmına girdikten sonra, aklınızda ki fikri kameraya yansıtmak.

Instagram Reels Kaç Saniye?

2 çeşit Reels süresi bulunmakta. Instagram Reels kaç saniye? Sorusuna, 15 saniye ve 30 saniye olarak yanıt vermek mümkün. Son dönemlerde aldığımız bilgilere göre, Instagram’ın Reels yönünde bazı yenilikler yaparak video sürelerini uzatacağının bilgisini aldık.

Instagram, kullanıcılarına Reels videoları çekerken 60 saniyeye kadar olanak tanıyabilecek. Henüz kesinleşen bir konu olmasa bile, bu gelişme hemen herkesin beklediği ve istediği türden olabilir.

60 saniyeye çıkarılacak süre, kullanıcılara daha uzun hikayeli içerikler oluşturmasına olanak tanıyabilir. Belki de kullanıcılar bu artan sürede, mini senaryolar hazırlayıp, seri halinde bunları yayımlayabilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.