TikTok Ne Zaman Kuruldu? Tiktok’un Sahibi Kimdir?

TikTok Ne Zaman Kuruldu?

Son dönemlere damgasını vurup, sosyal medya uygulamaları arasında en iyilerden biri olan TikTok bugün ki konumuz. TikTok ne zaman kuruldu? 14 Eylül 2016 yılında TikTok kuruldu. ByteDance’in geliştiriciliğini yaptığı bu uygulama, Musical.ly ile birleşerek fırtına gibi esmeye devam etti. Dip not olarak ByteDance’in Musical.ly’nin 1 milyar dolara satın aldığını bilmekte fayda var.

Tiktok ne zaman kuruldu, ne zaman bu popülariteye ulaştı? TikTok 14 Eylül 2016 tarihli kuruluşundan sonra, ciddi manada büyüme ve gelişme kaydederek 150 ülkede 1 milyardan fazla kullanıcı sayısına ulaşmıştır. TikTok ve kurucuları ile ilgili daha fazla bilgi için okumaya devam edebilirsiniz.

TikTok’un Sahibi Kimdir?

TikTok’un kuruluşu tarihi ve gelişiminin haricinde, TikTok’un kurucuları da merak edilmektedir. TikTok’un sahibi kimdir? ByteDance adında, Pekin merkezli bir internet teknoloji şirketi TikTok’un sahibidir.

ByteDance’in kurucusu ise Zhang Yiming’dir. Zhang, 2012 yılında kurduğu şirketinin kuruluşundan sadece 6 yıl sonra (2018 yılında), günde 800 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip olan bir uygulama yapmayı başarmıştır.

TikTok’un sahibi kimdir? Sorusunun diğer bir yanıtı da Zhang Yiming olabilir.

Musical.ly ve TikTok Nasıl Birleşti?

2017 tarihinde ByteDance şirketi radikal bir karar alarak Şangay merkezli olan ve Amerikan’ın gençlerinin kullandığı Musical.ly’i satın alma kararı aldı. Bu radikal kararın ardından, ByteDance 1 milyar dolara yakın para harcayarak Musical.ly’i satın almış oldu.

Satın alım yapıldıktan sonra TikTok sahibi şirket, Musical.ly ile TikTok’un verilerini birleştirme yoluna gitti. 2 Ağustos 2018 yılında mevcut hesapların tamamı, veriler ile birlikte TikTok’a aktarılmış oldu. Bundan sonra, TikTok her geçen gün kendini geliştirerek ilerlemeye devam etti.

Amerikan’ın eski başkanı olan Donald Trump, 2020 yılında yaptığı konuşmasında TikTok’u yasaklayacağını duyurmuştu. Bu duyurudan sonra da, TikTok’un kullanım oranlarının arttığını tahmin ediyoruz. Özellikle Amerikan Başkanı’nın bu tarz bir söylemde bulunması ve şirket ismini dünyaca izlenecek konuşmasında söylemesi, her ne kadar negatif gibi gözükse de, pozitif etkilerde doğurabilir.

Yazının Özeti

14 Eylül 2016 yılında kurulan TikTok, 2017 yılında Musical.ly’i satın alıp, 2018 yılında iki uygulamanın verilerini birleştirerek hızla ilerlemeye devam etmiştir. Hakkında kapanma ve benzeri söylemler olsa bile, halen aktif biçimde kullanımı mevcuttur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.