Twitter’da TT Ne Demek, Nasıl Olunur?

Twitter’da TT Ne Demek, Nasıl Olunur?

Twitter’a yeni giriş yaptıysanız veya çevrenizde Twitter ile ilgili konular konuşuluyorsa TT kavramını sık sık duyabilirsiniz. Peki, TT ne demek? TT’nin açılımı trend topic olarak yapılabilir. Trend topic ise bir konu başlığının üzerindeki ilginin oldukça yüksek seviyelere ulaştığını bildirir.

TT olacak konu genel olarak, Twitter kullanıcılarının anlık dinamiklerinden dolayı ortaya çıkar. TT olacak konunun başına “#” işareti konur. Bu işaret sayesinde belirlenen konu hakkında bir etiket ortaya çıkar.

TT Nasıl Olunur?

Twitter oldukça fazla sayıda anlık tepkinin, oldukça hızlı biçimde verildiği bir mecradır. Gerek toplumsal gerekse sosyal olaylar sık sık Twitter’da, TT olmaktadırlar. TT nasıl olunur sorusuna verilebilecek en güzel yanıt ise etiketin etkileşim sayısının artmasıdır.

Çoğu zaman bot etkileşimler sayesinde, etiketler TT listesinde yer alabilirler. TT listesi ise Twitter’da gündem kısmında yer alan etiketlerden oluşmaktadır. TT olmak istiyorsanız, açtığınız veya dahil olduğunuz etiketin almış olduğu etkileşim sayısını artırmayı denemelisiniz.

Etiket üzerinde olan etkileşim ve ilginin oranı ne kadar artarsa etiketin TT olma oranı da bir o kadar artacaktır.

TT Olmak Neden Önemli?

TT’nin ne olduğu ile ilgili detaylı bilgileri ve nasıl TT olunacağı hakkında ki bilgileri sizlere aktardık. Peki, TT olmak neden bu kadar önemli? Trend topic olmak önemlidir çünkü:

  • TT olan konu, bütün Twitter kullanıcılarının önüne çıkar.
  • Reklam yapılacağı zaman TT olan bir konunun, tüm kullanıcıların önüne çıkması, reklamın değerini yükseltecektir.
  • Reklam harici, toplumsal tepki verilmesi ve toplumsal birliğin oluşması gereken konuların da TT olduğunu sık sık görmekteyiz.
  • Trend topic bir konuya olan ilgiyi kat be kat artırdığı için, TT olmak oldukça önemlidir.

TT nasıl olunur kısmında da sizlere bahsettiğimiz gibi, kimi zaman bot etkileşimler ile bu muazzam seviyeye ulaşmak mümkün olabiliyor. Bunun için Trend topic listesine girmek isteyen pek çok iş veya pek çok proje bot etkileşimleri tercih edebiliyor.

Sitemizin blog kısmını ziyaret ederseniz, sosyal medya hakkında daha fazla bilgiyi, tamamen ücretsiz biçimde edinebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.