Facebook Erişim Artırma Yöntemleri

Organik ve doğal bir şekilde elde edilen büyüme ile Facebook platformunda daha çok verimli olabilirsiniz. Facebook sayfasını beğenen kişiler, paylaşılan gönderi, beğeni ve yorumlara etkileşime erişim de diyebiliriz. Kişisel sayfanızı ve haber kaynağının ziyaret eden kişilerin istatistikleri ‘’Insights’’ denilen panelde yer alır. Daha verimli olabilmek için bazı facebook erişim artırma yöntemleri bulunuyor.

Facebook Erişim Artırmanın Püf Noktaları

Facebook erişim verileri kaç kişiye ulaşıldığı konusunda rehber görevinde bulunuyor. Erişimi artırmak ve verimli olabilmek için şu adımlar izlenebilir.

  • Hedef kitlenin aktif olduğu zamanı öğrenmek,
  • Gönderilerin sıklığını artırmak,
  • İçerikleri yeniden değerlendirmek,
  • Güncelliği yakalamak,

Erişim oranlarını artırmak adına bu adımlar oldukça önemlidir. Organik olarak büyümek ve hedef kitlesine ulaşmada önemli rol oynar.

Hedef Kitlenin Aktif Olduğu Zamanı Öğrenmek

Kullanıcı tarafından eğer bir gönderi paylaşılacaksa erişimin yoğun olduğu zamanda yapılması gerekir. Yanlış bir zamanda yapılan gönderi erişim değerlerine bile zarar verebilir: Facebook uygulamasında yer alan araçlar sayesinde hedef kitlenin hangi saate yoğun olduğu hakkında bilgi sahibi olunabilir.

Gönderilerin Sıklığını Artırmak

Çok ziyaret edilen bir mecrada gönderi yayınlanmazsa erişim sayıları da düşer. Mümkün olduğu kadar daha çok kişiye ulaşmak için her gün birden fazla gönderi yayınlamaya ihtiyaç duyulabilir. Facebook’ta yapılan son güncellemeler sayesinde belirli aralıkla gönderi yayınlama durumu son derece işe yaramaktadır.

İçerikleri Yeniden Değerlendirmek

Gün içinde birden fazla gönderi yayınlamaya ihtiyaç duyulursa bazı destek hizmetlerinden yardım alınabilir. Bunu yaparken eski içeriklerden yeni içerikler üretilerek yeniden paylaşılabilir. Daha önce paylaşılan ve çok fazla etkileşim alan bir gönderinin paylaşılması takipçiler tarafından da fazla beğeni alır. Düzenli aralıklarla eski paylaşılan gönderiler arasından değerini koruyanlar kullanıcıya epey fayda sağlar.

Güncelliği Yakalamak

Facebook uygulamasında bulunan algoritmalar sayesinde hedef kitlenin online olmadığı durumlarda bile onlara ulaştırmayı sağlar. Ayrıca belirli saatlerde yayınlayacağınız içeriklerin eğer takipçilerin online olduğu zaman görmesini istiyorsanız da algoritma üzerinden çalışma yapabilirsiniz. Yani takipçilerin sistematik olarak size ulaşmanızı istiyorsanız içeriklerinizi daima güncel tutmanız ve değişikliklere ayak uydurmanız gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.