Instagram’da İstatistiklere Nasıl Bakılır?

Instagram’da hesap büyütmenin en önemli etkenlerinden birisi istatistik ve analizleri takip edip bu verilere göre ilerlemektir. Eğer başarılı bir şekilde büyümek istiyorsanız Instagram’ın istatistik özelliğini aktif şekilde kullanmalısınız.

Instagram’da Istatistikleri Nasıl Görebilirim?

Instagram’da istatistikleri görebilmeniz için öncelikle işletme hesabına geçmeniz gerekmektedir. İşletme hesabına geçmek için Ayarlar » İşletme Hesabına Geç kısmında karşınıza çıkacak olan adımları tamamlayın. İşletme hesabına geçişi tamamladıktan sonra artık gönderilerileriniz üzerinde ve sağ üst köşede bulunan kısımdan istatistikler kısmını görebilirsiniz.

Istatistikler Kısmında Neleri Görebilirim?

Istatistikler kısmında haftalık veya aylık olarak erişim bilgilerini görebilir, hesabınızın ne kadar yükseliş/düşüş yaşadığını takip edebilirsiniz. Bunlar dışında hesabınızı takip eden kullanıcıların cinsiyet, yaş ve konum bilgilerini görebilirsiniz. Bu verileri takip etmek yapacağınız paylaşımlar için önemlidir. Yaş kitlesine ve cinsiyet çoğunluğuna uygun içerikler oluşturmak daha fazla etkileşim almanızı sağlayacaktır.

İşletme Hesabının Artıları Nelerdir?

İşletme hesabına geçmek doğrudan size bir artı sağlamaz ancak analizleri takip edebiliyor olmanız size daha doğru ve sağlam yol çizecektir. Ayrıca işletme hesabı ile gönderilerinizi öne çıkarıp tanıtım oluşturabilirsiniz, bu sayede gönderilerizi doğal şekilde yeni kitlelere erişecek ve ilgi çekmesi durumunda hesabınıza yeni takipçiler kazandıracaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.