Instagram Hesap Güvenliğini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Instagram Hesap Güvenliğini Artırmak İçin Yapılması Gerekenler

Instagram hesap güvenliği oldukça önemli bir konudur. Eğer bu konuyu yakından takip eden biriyseniz, “Instagram hesabım çalındı” diyen pek çok ünlü görebilirsiniz. Sizlere vereceğimiz tavsiyeler doğrultusunda, hesap çalınması ve benzeri olumsuz durumlara karşı önlem alabilirsiniz. Instagram hesap güvenliği artırma adımları sayesinde, şahsi veya kurumsal hesabınızı, olası olumsuz durumlardan, eskiye nazaran daha fazla koruyabileceksiniz.

Eğer sizlere verdiğimiz yöntemlerin tamamını uygulamayı başarırsanız, Instagram hesap güvenliğinizi ciddi ölçüde artırabilirsiniz. Her ne önlem alırsanız alın, Instagram hesabınızın çalınmayacağının bir garantisi olmadığını da söylemek zorundayız.

Instagram Hesap Güvenliği Nasıl Artırılır?

Instagram hesabınızın güvenlik seviyesini artırmak için, birkaç farklı unsurdan emin olmalısınız. Bu unsurlardan ilki ise e-posta hesabınızdır. Instagram hesap güvenliği nasıl artırılır? Sorusunda bilinmesi gereken ilk yanıt, e-posta hesabınızı güvenli tutmaktır.

Instagram’ınızı ile entegre olan e-posta hesabınız, dijital korsanların hesabınızı ele geçirmek için deneyecekleri ilk yoldur. Eğer e-posta güvenliğinizden emin değilseniz, yeni bir e-posta adresi açarak hesabınız ile entegre etmenizi tavsiye ederiz.

Instagram hesabını daha güvenli hale getirebilecek diğer yollar ise:

Şifre Zorluk Seviyenizi Artırın

Instagram şifrenizin ne kadar zor olduğunu düşünüyorsunuz? Eğer cevap sizler için, yeterli seviyede değil ise yeni bir şifre belirlemenizde fayda var.

Instagram hesap güvenliği artırma için kullanabileceğiniz pek çok şifre oluşturma uygulaması mevcut. Hesap şifrenizin en üst düzey güvenlik koşulunu sağladığından emin olmak istiyorsanız, internet siteleri aracılığı ile kendinize yeni bir şifre oluşturtabilirsiniz.

İki Adımlı Kimlik Doğrulama

Instagram’ı daha güvenli biçimde kullanmak istiyorsanız, iki adımlı kimlik doğrulama konusuna önem vermeniz gerekiyor. İki adımlı doğrulamayı, Instagram üzerinden aktif ettikten sonra, cihazınıza gelen kod yardımı ile Instagram’a erişim sağlarsınız. Bu durum, cihazınıza gelen koda erişimi olmayan kimsenin, şifrenizi bilse dahi, hesabınıza erişim sağlayamayacağını gösterir.

Instagram hesap güvenliği artırma için iki adımlı doğrulamayı açmak istiyorsanız:

  • Instagram’ın “Ayarlar” bölümüne giriş sağlayın.
  • Ayarlar bölümünün altından “Güvenlik” kısmına girin.
  • Güvenlik kısmının içerisinde yer alan “İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması” sekmesine giriş yapın.

Bu sekme içerisinden iki adımlı doğrulamanızı aktif edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.