Facebook’da Nasıl Reklam Verilir?

Facebook eğlenceli olduğu kadar adınızı geniş kitlelere duyurmanızı sağlayan önemli bir platformudur. Yazı yazarak eğlenen kişiler için vazgeçilmez olan bu ortamda geniş kitleler tarafından kullanılınca daha güzel bir ortam haline geliyor. Adınızı veya markanızı geniş kitlelere duyurmanız için Facebook reklam verme hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere facebook’da nasıl reklam verilir? sorusuna detaylı cevaplar sunacağız.

Geniş Kitlelere Ulaşmanın Kolay Yolu

Facebook, dünyanın en çok kullanılan dev uygulamalarının arasında yer alıyor. Milyarlarca kullanıcısı olan Facebook uygulaması reklam açısından ne kadar büyük bir potansiyeli olduğu ortaya çıkıyor. Ülkemizde 21 milyon kullanıcısı olan Facebook uygulamasında kişiler neredeyse günlük 18 saat bu alanda yer alıyor.

Facebook Üzerinden Neden Reklam Verilir?

Facebook üzerinden reklam vermek isteyenlerin güzel bir sebebi olması oldukça önemlidir. Sanat, spor, giyim veya başka amaçlar için reklam vererek kendinizi tanıtabilirsiniz. Böylece kişiler kendi Facebook hesaplarında gezinirken sayfanızda yer alan reklamları görebilirler. Merak eden ve ilgi duyan kişiler birer takipçi olarak size geri dönme imkanı yakalayabilirsiniz.

Facebook Reklam Verme Süreci Nasıl Olur?

Facebook üzerinden reklam vererek kendinizi geniş kitlelere tanıtabilmeniz için bazı işlemleri yapmanız gerekir. Reklam verme sürecini kısa bir şekilde şöyle gerçekleştirebilirsiniz.

  • Facebook hesabına giriş yapın.
  • Sağ tarafta bulunan ok işareti simgesine giderek reklam oluştur seçeneğine tıklanarak sürece devam edin.
  • Açılan alanda hangi tür reklam verilecekse içerikler ve bilgiler istenecektir.
  • Hedef kite seçin.

Yukarıda yer alan aşamalar doğru eksiksiz bir şekilde tamamlanması halinde Facebook reklam verme süreciniz tamamlanmış olacaktır.

Facebook Üzerinden Reklam Verirken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Facebook’ta reklam verme süreci oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dikkat edilmesi gereken hususların başında ise hedef kitle seçimi geliyor. Bu alanda daha çok dikkatli olunması gerekir. Çünkü yanlış hedef kitle seçimi reklamın amacına ulaşmasına engel olabilir. Hedef kitle seçilirken reklam sayfası için yaş aralıklarının da belirlenmesi gerekir. Bu şekilde reklamın görüntülenmesinin istediğiniz hedef kitle görüntülerken istemediğiniz grupların görüntülemesini de daraltabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.